skip to Main Content

L’epidèmia de coronavirus i el llarg confinament han causat un gran malestar a la majoria de persones. També preocupa la crisi econòmica i social que n’ha sortit. A més a més hi ha una gran incertesa sobre com viurem a partir d’ara: mesures de distanciament social, control dels moviments de les persones, etc. Moltes persones necessiten ajuda psicològica per a gestionar aquests canvis.

Ajuda psicològica per la incertesa davant del confinament i el coronavirus

Per això poso en marxa aquest servei d’atenció psicològica per a qualsevol persona que s’hagi vist afectada pel confinament i la malaltia del coronavirus: pacients, familiars, professionals de la salut, etc. També per a persones afectades per la crisi econòmica: aturats, autònoms, empresaris, etc.

ENLLAÇ: “Nens amb por de sortir de casa pel coronavirus

Articles sobre el coronavirus i el confinament

La gestió emocional durant el confinament

Afrontar el confinament pel coronavirus

Romandre tants dies tancats a casa no és fàcil. Algunes activitats, com la cuina o veure la televisió, ens poden distreure una estona però no són una solució definitiva. Al final ens acabem trobant amb nosaltres mateixos i amb la incertesa sobre el present i el futur.


Manejar el dol quan mor un familiar a causa de la COVID19

Afrontar la mort i el dol en temps de coronavirus

Aquests dies, quan mor un ser estimat, no el podem acomiadar com voldriem. Això ens pot fer despertar un sentiment de culpabilitat o pot fer que el dol es compliqui. Podem postposar el dol?


Pautes per a un teletreball efectiu

Pautes per a un teletreball efectiu

El teletreball s’ha convertit en un recurs quasi obligat a causa del confinament pel coronavirus. Com podem fer que sigui realment efectiu? Evitar les distraccions, adaptar l’espai, mantenir la rutina, etc…


El confinament és una responsabilitat individual

El confinament és una responsabilitat individual

… al marge d’estats d’alarma, participació militar, decrets llei o disputes polítiques. El motiu de quedar-nos a casa és protegir la pròpia salut, la salut dels altres i la capacitat del sistema sanitari.


Gestionar la incertesa pel coronavirus

Gestionar la incertesa pel coronavirus

No sabem com canviaran les nostres vides a causa del coronavirus. Ens cal aprendre a gestionar la incertesa, tenir clar què tenim i saber com utilitzar-ho per al nostre benestar individual.


Impacte psicològic del confinament i el coronavirus

Impacte psicològic del confinament i el coronavirus

Com està afectant psicològicament el confinament i el coronavirus als nens, als adults, a les persones grans i als professionals de la salut? Aquest article repassa les conseqüències més habituals i algunes solucions.


Les persones grans i les residències davant del coronavirus

Les persones grans i les residències davant del coronavirus

Les persones grans són el col·lectiu més vulnerable davant de l’epidèmia del coronavirus. Viuen aquesta situació amb por i sensació de desamparament. Les residències que en tenen cura també denuncien sentir-se abandonades.


Impacte del coronavirus en els professionals sanitaris

Impacte del coronavirus en els professionals sanitaris

Quin ha estat l’impacte emocional del coronavirus en els professionals sanitaris? Molts d’ells han experimentat, i encara experimenten, símptomes d’ansietat, depressió i estrès postraumàtic. Parlem de què hi podem fer des de la psicologia.


Gestió emocional de la crisi econòmica

Gestió emocional de la crisi econòmica

La crisi sanitària de la COVID19 ha donat lloc a una crisi econòmica, profunda i sobtada. Gestionar-la emocionalment ajudarà a esmorteir l’ansietat i l’estrès que pot provocar la incertesa sobre el treball i la situació personal de cadascú.


Suport psicològic a persones amb COVID persistent

Suport psicològic a persones amb COVID persistent

Algunes persones que han passat la COVID tindran símptomes incapacitants durant almenys uns mesos després de rebre l’alta. És l’anomenat COVID persistent, i provoca fatiga, alteracions de l’estat d’ànim i altres símptomes que poden requerir atenció mèdica i psicològica especialitzada.


Trobes a faltar algun article sobre qualsevol tema relacionat amb la gestió emocional d’aquesta situació? Posa’t en contacte amb mi i miraré d’escriure’l i publicar-lo per a tothom.

Llamar al psicólogo de Manresa y BarcelonaWhatsApp al psicólogo de Manresa y BarcelonaEmail al psicólogo de Manresa y Barcelona

Ajuda psicològica pel confinament i el coronavirus

En aquest moment les visites als despatxos de consulta de Manresa i de Barcelona funcionen normalment. L’ajuda psicològica també continua disponible a domicili i per Skype.

Psicologia Flexible davant del coronavirus


Com sé si necessito ajuda psicològica?

Aquesta situació és molt nova. Ningú estava preparat per a afrontar-la. Per a adaptar-nos-hi disposem d’uns recursos personals que poden ser més o menys eficaços.

Les persones que no estan preocupades ni pel present ni pel futur, o bé que viuen la situació amb un malestar lleu que no els impedeix funcionar amb normalitat probablement NO necessiten ajuda psicològica. No obstant, també la tenen a la seva disposició si ho desitgen.

Necessiten ajuda psicològica les persones que:

 • Tenen símptomes d’ansietat (preocupació constant, tremolors, taquicàrdia, mal de cap provocat per la tensió, por, etc).
 • Tenen alterat l’estat d’ànim (tristesa important, irritabilitat, desesperança, ràbia, etc).
 • Creuen que les seves mans o qualsevol superfície estan permanentment contaminades, tot i netejar-les molt sovint, perquè pensen que el sabó no és suficient i la higiene s’ha convertit en una de les principals activitats del dia sense que redueixi aquesta por de la contaminació.
 • Els costa adormir-se, es desperten diverses vegades durant la nit, o es desperten de matinada i ja no poden tornar a dormir.
 • Continuen treballant exposades al risc de contagi amb el coronavirus i això els produeix una gran tensió emocional (professionals de la salut, transportistes, personal de neteja, periodistes, sector de l’alimentació, etc).
 • Viuen amb una gran incertesa el futur econòmic, polític o social (pèrdua d’un negoci, atur, falta d’ajudes socials, por de noves epidèmies, etc).
 • Han perdut un ser estimat del qual no s’han pogut acomiadar i se senten molt paralitzades.
 • La COVID-19 o el confinament els causen un malestar significatiu.

En què consisteix l’ajuda psicològica de Psicologia Flexible?

 • Les visites es poden fer al despatx de consulta de Manresa o de Barcelona, a domicili o per Skype.
 • Les visites per Skype tenen un preu de 40 euros.
 • A les sessions analitzarem la teva situació particular i adaptem la teràpia per tal que sigui personalitzada i respongui a les teves necessitats.
 • La freqüència de les visites també és personalitzada, segons el que necessitis. De tota manera es recomana que les primeres 3 o 4 sessions es facin, almenys, un cop per setmana.
 • Entre sessions em mantinc disponible per correu electrònic, telèfon o WhatsApp per a resoldre dubtes puntuals i problemes que no poden esperar a la visita següent.

Demana visita amb el psicòleg

Si tens qualsevol dubte et pots posar en contacte amb mi a través d’aquests canals:

Llamar al psicólogo de Manresa y BarcelonaWhatsApp al psicólogo de Manresa y BarcelonaEmail al psicólogo de Manresa y Barcelona
Back To Top