Tensió política: Mantinguem la calma

Tensió política: mantinguem la calma - Psicologia Flexible

Vivim dies de tensió política notable i algunes persones ho poden viure amb dificultats. La incertesa sobre què passarà en el futur no ajuda a mantenir la calma però ara és, precisament, quan més convé fer-ho. Aquest article explica des d’una perspectiva psicològica (i no política) com podem fer que la tensió política ens afecti menys.

Els tests psicològics funcionen de veritat?

Els tests psicològics funcionen de veritat? - Psicologia Flexible

De vegades, quan he d’administrar un test psicològic a un usuari, em mira estranyat. I em pregunta si realment funciona. El que em pregunta en realitat és: Com pot ser que d’aquestes preguntes es pugui obtenir informació útil? Aquest article explica la investigació i la ciència que hi ha darrere dels tests psicològics.

Existeix la síndrome postvacacional?

Existeix la síndrome postvacacional? - Psicologia Flexible

El concepte de “síndrome postvacacional” s’ha introduït al nostre vocabulari els últims anys. Descriu l’estat d’ansietat, irritabilitat i símptomes físics que es produeix en tornar a la feina després de les vacances. Però no està clara la seva existència com a psicopatologia. La síndrome postvacacional existeix realment, o és un invent de la modernitat?

Vèncer la por

Vèncer la por - Psicologia Flexible

La por és una reacció habitual quan interpretem una situació o un objecte com una amenaça. I vèncer-la és un objectiu que ens ajuda a enfrontar-nos al que ens fa por, sobretot quan no tenim més remei que fer-ho. Aquest article parla de com vèncer la por, des d’una perspectiva realista, perquè et puguis enfrontar a allò que t’espanta.

Efecte Pigmalió

Efecte Pigmalió - Psicologia Flexible

Alguna vegada has actuat amb una persona pensant que li podia passar una cosa (bona o dolenta) i li ha acabat passant? Possiblement sigui a causa de l’anomenat Efecte Pigmalió. Aquest efecte és el que es produeix quan actuem amb algú d’acord amb les expectatives que tenim d’ell o ella i aquestes expectatives s’acaben complint.