skip to Main Content

Tractar l’ansietat per a millorar l’estat d’ànim i recuperar la qualitat de vida


ESPECIAL: Ajuda psicològica a afectats pel confinament i el coronavirus

Beneficis de tractar l’ansietat

Aprendràs a utilitzar la por com una eina

Veuràs com apareix i per què, i com la pots fer servir per a mantenir-te en un entorn segur.

Reduiràs la tensió física i psicològica

Les palpitacions, la respiració o la preocupació constant deixaran de ser un problema.

Tornaràs a la normalitat de la vida quotidiana

Podràs recuperar les activitats familiars, socials o recreatives sense que la por et limiti.

Rebràs eines i recursos

Perquè si l’ansietat reapareix, ho puguis resoldre pel teu compte amb les mateixes tècniques.

Els trastorns d’ansietat més freqüents

  • Les crisis d’ansietatatacs de pànic o atacs d’angoixa, en que els símptomes duren uns minuts i són molt intensos (taquicàrdia, respiració dificultosa, sudoració, por de morir).
  • L’agorafòbia, en que la por apareix a un lloc concorregut, però pensem que ningú ens ajudarà si ens passa alguna cosa. Exemples d’aquests llocs són teatres, cinemes, carreteres, trens, etc. (ATENCIÓ: NO es pot fer tractament per a l’agorafòbia amb visites a domicili o per Skype).
  • Les fòbies, que fan que evitem alguns objectes o situacions perquè ens generen una por intensa: animals, ascensors, altures, relacions socials…
  • L’ansietat generalitzada, que produeix una preocupació permanent i tensió interna per múltiples coses de la vida quotidiana.
  • El trastorn obsessiu-compulsiu, en que ens vénen pensaments, impulsos o imatges recurrents i que, de vegades, fan que ens sentim obligats a fer alguna acció o ritual per calmar-nos (com quan pensem que estem exposats a bacteris i ens rentem les mans contínuament).
  • El trastorn per estrès post-traumàtic, que té una persona que ha viscut o ha presenciat una situació de perill físic greu (una guerra, un desastre natural, una violació, etc) i l’envaeixen records, té una sensació constant d’estar sobresaltada, evita tornar al lloc on van passar els fets, i sent que la seva vida no tornarà a ser com abans.

Com es pot tractar l’ansietat

La manera de tractar l’ansietat depèn de com es manifesta: cada persona té el seu tractament. En general es fa una avaluació per analitzar el problema i es posa en pràctica la teràpia que, segons la investigació científica, s’ha demostrat més eficaç.

La durada del tractament és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en dues o tres sessions; d’altres en necessitaran més.

L’ansietat es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això el tractament ha de ser personalitzat, adaptat a les teves necessitats, i amb la confidencialitat de sempre.

Amb Psicologia Flexible podràs tractar l’ansietat amb qualsevol d’aquestes opcions

Opinions de pacients i usuaris

Sóc estudiant de Medicina, i els caps de setmana treballo al restaurant del meu tiet. Mai se m’havia acudit anar al psicòleg, però vaig conèixer Psicologia Flexible i el seu servei per a estudiants universitaris. A més a més es podia…

Guillem (21 anys)

El meu divorci es va complicar i vaig començar a tenir insomni i ansietat. El Joan de Psicologia Flexible em va ensenyar a fer-me respectar davant del meu ex i em va ajudar a dormir millor i estar més tranquil·la.…

Esther (50 anys)

Va ser el primer que em va dir coses de mi mateix que ningú m’havia dit mai abans. Per això portava tant temps sense saber què em passava. Però m’ho va dir de la millor manera possible i sense que…

Pablo (22 anys)

Un bon psicòleg. Sap escoltar molt bé, t’explica quin és el teu problema i t’acompanya mentre el soluciones. Ademés et pot venir a veure a casa si ho necessites. He provat diferents psicòlegs i psicòlogues sense que m’ajudessin, em quedo…

Isabel (66 anys)

M’escolta com ningú i em fa sentir molt ben tractada.

Yaiza (37 anys)

Tinc agorafòbia i depressió, i el Joan m’està ajudant a superar-ho. Sé que podré tornar a quedar amb les amigues i buscar feina.

Raquel (28 anys)
Llamar al psicólogo de Manresa y BarcelonaWhatsApp al psicólogo de Manresa y BarcelonaEmail al psicólogo de Manresa y Barcelona
Back To Top