skip to Main Content

Què és l’ansietat

Tractar l’ansietat s’ha convertit en una prioritat, en esdevenir un dels problemes pels quals més persones consulten un psicòleg.

tractar l'ansietat - Psicologia Flexible

L’ansietat és un conjunt d’emocions que es manifesten quan una cosa o una situació ens fa por. Es pot produir amb objectes reals (com una aranya), amb coses que anticipem per al futur (com un examen) o amb coses que recordem del passat (com quan hem de conduir després d’haver tingut un accident de trànsit).

L’ansietat pot ser beneficiosa quan és moderada i ens ajuda a anticipar algunes situacions (per exemple, per preparar una entrevista de feina). Però quan és massa intensa o dificulta les activitats normals o la qualitat de vida es converteix en un problema. Aleshores es manifesta en forma de preocupació constant, tensió muscular, malestar i reducció de les activitats.

Els trastorns d’ansietat més freqüents

Els trastorns d’ansietat més freqüents són:

  • Les crisis d’ansietat, atacs de pànic o atacs d’angoixa, en que els símptomes són molt intensos (taquicàrdia, respiració dificultosa, sudoració, por de morir) i duren una estona.
  • L’agorafòbia, en que la por apareix a un lloc concorregut, però pensem que ningú ens ajudarà si ens passa alguna cosa. Exemples d’aquests llocs són teatres, cinemes, carreteres, trens, etc.
  • Les fòbies, que fan que evitem alguns objectes o situacions perquè ens generen una por molt intensa: animals, ascensors, altures, relacions socials…
  • L’ansietat generalitzada, que produeix una preocupació permanent i tensió interna per múltiples coses de la vida quotidiana.
  • El trastorn obsessiu-compulsiu, en que ens vénen pensaments, impulsos o imatges recurrents i que, de vegades, fan que ens sentim obligats a fer alguna acció o ritual per calmar-nos (com quan pensem que estem exposats a virus i ens rentem les mans contínuament).
  • El trastorn per estrès post-traumàtic, que té una persona que ha viscut o ha presenciat una situació de perill físic greu (una guerra, un desastre natural, una violació, etc) i l’envaeixen records, té una sensació constant d’estar sobresaltada, evita tornar al lloc on van passar els fets, i sent que la seva vida no tornarà a ser com abans.

Què guanyaràs en tractar l’ansietat?

  • Recuperaràs la calma física i psicològica
  • Tornaràs a la normalitat de la vida quotidiana
  • Podràs fer més activitats (laborals, familiars, recreatives, socials, etc).
  • Rebràs eines i recursos perquè, si l’ansietat torna, ho puguis tornar a solucionar.

Com es tracta l’ansietat

Tractar l'ansietat a Manresa Barcelona - Psicologia Flexible

Qualsevol persona que porti uns quants dies amb una sensació d’ansietat, preocupació o tensió que li causi un malestar important o que li dificulti la vida diària, es pot beneficiar de l’ajuda d’un psicòleg.

La manera de tractar l’ansietat depèn de com es manifesta: cada persona té el seu tractament. En general es fa una avaluació per analitzar el problema i es posa en pràctica la teràpia que, segons la investigació científica, s’ha demostrat més eficaç.

La durada del tractament és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en dues o tres sessions; d’altres en necessitaran més.

L’ansietat es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això el tractament ha de ser personalitzat, adaptat a les teves necessitats, i amb la confidencialitat de sempre.

Tractar l’ansietat a Manresa

Per tractar l’ansietat a Manresa pots venir al despatx de Psicologia Flexible, situat al C/ Alcalde Armengou, 58 (entrada pel C/ Girona). Cal cita prèvia, que pots demanar posant-te en contacte amb mi per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari d’aquesta pàgina.

Tractar l’ansietat a Barcelona

També podem tractar l’ansietat a Barcelona, al despatx de la Ronda General Mitre, nº 211, 1r 2ª (entre Pl Lesseps i C/ Balmes). Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o mitjançant el formulari d’aquesta pàgina.

Tractar l’ansietat online

Amb Psicologia Flexible, també podem fer les visites online (per videoconferència amb Skype o per email). Aquestes visites permeten més privacitat i més comoditat perquè no cal que et moguis de casa. Així estalvies temps i desplaçaments, i són més econòmiques. Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ

Nom (obligatori)

E-mail (obligatori)

Telèfon

Missatge


Back To Top