skip to Main Content

Tractar l’ansietat per a millorar l’estat d’ànim i recuperar la qualitat de vida


Beneficis de tractar l’ansietat

Aprendràs a utilitzar la por com una eina

Veuràs com apareix i per què, i com la pots fer servir per a mantenir-te en un entorn segur.

Reduiràs la tensió física i psicològica

Les palpitacions, la respiració o la preocupació constant deixaran de ser un problema.

Tornaràs a la normalitat de la vida quotidiana

Podràs recuperar les activitats familiars, socials o recreatives sense que la por et limiti.

Rebràs eines i recursos

Perquè si l’ansietat reapareix, ho puguis resoldre pel teu compte amb les mateixes tècniques.

Els trastorns d’ansietat més freqüents

  • Les crisis d’ansietatatacs de pànic o atacs d’angoixa, en que els símptomes duren uns minuts i són molt intensos (taquicàrdia, respiració dificultosa, sudoració, por de morir).
  • L’agorafòbia, en que la por apareix a un lloc concorregut, però pensem que ningú ens ajudarà si ens passa alguna cosa. Exemples d’aquests llocs són teatres, cinemes, carreteres, trens, etc. (ATENCIÓ: NO es pot fer tractament per a l’agorafòbia amb visites a domicili o per Skype).
  • Les fòbies, que fan que evitem alguns objectes o situacions perquè ens generen una por intensa: animals, ascensors, altures, relacions socials…
  • L’ansietat generalitzada, que produeix una preocupació permanent i tensió interna per múltiples coses de la vida quotidiana.
  • El trastorn obsessiu-compulsiu, en que ens vénen pensaments, impulsos o imatges recurrents i que, de vegades, fan que ens sentim obligats a fer alguna acció o ritual per calmar-nos (com quan pensem que estem exposats a bacteris i ens rentem les mans contínuament).
  • El trastorn per estrès post-traumàtic, que té una persona que ha viscut o ha presenciat una situació de perill físic greu (una guerra, un desastre natural, una violació, etc) i l’envaeixen records, té una sensació constant d’estar sobresaltada, evita tornar al lloc on van passar els fets, i sent que la seva vida no tornarà a ser com abans.

Com es pot tractar l’ansietat

La manera de tractar l’ansietat depèn de com es manifesta: cada persona té el seu tractament. En general es fa una avaluació per analitzar el problema i es posa en pràctica la teràpia que, segons la investigació científica, s’ha demostrat més eficaç.

La durada del tractament és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en dues o tres sessions; d’altres en necessitaran més.

L’ansietat es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això el tractament ha de ser personalitzat, adaptat a les teves necessitats, i amb la confidencialitat de sempre.

Amb Psicologia Flexible podràs tractar l’ansietat amb qualsevol d’aquestes opcions

Opinions de pacients i usuaris

[testimonials]
Back To Top