skip to Main Content

Què és l’estrès

Com tractar l'estrès a Manresa, Barcelona i online - Psicologia Flexible

Amb el ritme diari cada cop més accelerat, tractar l’estrès s’ha convertit en un dels principals motius de consulta de les persones que van al psicòleg.

L’estrès és la sensació que tenim quan hem de fer més coses del que els nostres recursos (el temps o la capacitat personal) ens permeten. La sensació que produeix és de desbordament, de sobrecàrrega i de no arribar a tot. Pot tenir a veure amb la feina, però també amb la família o amb persones de l’entorn.

L’estrès moderat té efectes beneficiosos: millora el rendiment i la productivitat i ens ajuda a concentrar-nos en la tasca. Però quan esdevé massa intens o s’allarga en el temps perd aquests efectes i es converteix en un obstacle i una preocupació: perjudica el benestar i la qualitat de vida, ens fa posar de mal humor i dificulta el descans i les relacions socials. Fins i tot pot incrementar el risc de posar-nos malalts.

Els efectes perjudicials de l’estrès

Tractar l’estrès ajuda a reduir o a evitar aquests problemes de salut:

  • Problemes físics: Pressió alta, mal de cap, tensió muscular, malalties cardiovasculars, fatiga, trastorns gastrointestinals, infeccions, insomni, …
  • Problemes d’estat d’ànim: Ansietat, dificultats de concentració o de memòria, irritabilitat, sensació de desbordament, …
  • Conseqüències sobre el comportament: Mala alimentació, consum de tabac o alcohol, reducció de la vida social, sedentarisme, …

Què guanyaràs en tractar l’estrès?

  • Aprofitaràs més el temps. Podràs fer més coses i amb un millor resultat
  • Estaràs més tranquil/la i de més bon humor
  • Gaudiràs més del temps lliure i de les activitats amb la família i els amics
  • Obtindràs eines i recursos d’autoajuda per si l’estrès torna en el futur

Com es tracta l’estrès

tractar l'estrès - Psicologia Flexible

Qualsevol persona que porti uns quants dies amb una sensació que les activitats diàries la superen i que això li causi un malestar important o li dificulti la vida normal, es pot beneficiar de l’ajuda d’un psicòleg. Moltes d’aquestes persones no tenen cap trastorn diagnosticat, amb la qual cosa el que necessiten no és una teràpia sinó un canvi d’estratègies.

L’estrès el gestionem en diversos passos. Primer valorem les activitats diàries i aprenem a ordenar-les per prioritat. Després treballem com fer-les de la manera més eficient possible: que utilitzant el mínim de recursos (incloent el temps) s’obtingui el millor resultat. Si cal busquem ajudes externes. Finalment apliquem tècniques per saber mantenir la calma en moments de tensió i per evitar que els altres ens donin més feina de la que podem fer.

La durada de la intervenció és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en dues o tres sessions; d’altres en necessitaran més.

L’estrès es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això la seva resolució ha de ser personalitzada i adaptada a les necessitats de cadascú.

Tractar l’estrès a Manresa

Per tractar l’estrès a Manresa pots venir al despatx de Psicologia Flexible, situat a la Carretera de Vic, nº 117. Cal cita prèvia: la pots demanar posant-te en contacte amb mi per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari d’aquesta pàgina.

Tractar l’estrès a Barcelona

També podem fer la intervenció a Barcelona, al despatx situat a la Ronda General Mitre, nº 211, 1r 2ª (entre Pl Lesseps i C/ Balmes). Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o mitjançant el formulari d’aquesta pàgina.

Tractar l’estrès online

Amb Psicologia Flexible, també podem fer les visites online (per videoconferència amb Skype o per email). Amb aquestes visites gaudiràs de més privacitat i comoditat perquè no caldrà que et moguis de casa. Així estalvies temps i desplaçaments i, d’altra banda, són més econòmiques. Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ

Llamar al psicólogo de Manresa y BarcelonaWhatsApp al psicólogo de Manresa y BarcelonaEmail al psicólogo de Manresa y Barcelona

Back To Top