skip to Main Content

Tractar la depressió per a millorar l’estat d’ànim i recuperar la qualitat de vida


Beneficis de tractar la depressió

Recuperaràs el benestar i la qualitat de vida

Tindràs més ganes de fer coses i de compartir-les amb altres persones.

Tornaràs a la normalitat quotidiana

Podràs afrontar les activitats amb més energia i resolent els petits problemes de la vida diària.

Milloraràs la relació amb tu mateix/a i amb els altres

Tindràs una imatge més positiva de tu mateix/a, dels altres i de tot el que t’envolta.

Rebràs eines i recursos

Perquè si tornen alguns símptomes lleus de depressió ho puguis resoldre pel teu compte amb les mateixes tècniques.

Quins símptomes té la depressió

  • Símptomes de l’estat d’ànim: Tristesa, irritabilitat, infelicitat, sensació de buit, abatiment o ansietat. Algunes persones diuen que han deixat de tenir sentiments, positius i negatius.
  • Símptomes motivacionals i de la conducta: Apatia (falta de ganes de fer coses), anhedònia (incapacitat per gaudir de coses que produïen plaer abans de la depressió, com les aficions o les trobades amb amics), alentiment de la parla i els moviments, etc.
  • Símptomes del pensament: Disminució de la concentració, l’atenció i la memòria, pensaments molt negatius sobre un/a mateix/a i sobre el món, desesperança pel futur, sentiments de culpabilitat, ganes de deixar-ho tot. De vegades també hi ha un desig de morir o de suïcidar-se.
  • Símptomes físics: Insomni o excés de son, augment o dismininució de la gana i del pes, fatiga, mal de cap, etc.
  • Símptomes socials: Aïllament, pèrdua de l’interès pels altres, etc. De vegades són els altres qui rebutgen la persona amb depressió.

Com es pot tractar la depressió

La manera de tractar la depressió depèn de com es manifesta: cada persona viu els símptomes a la seva manera i necessita el seu tractament. Primer fem una avaluació per analitzar el problema i les seves causes i, després, posem en pràctica la teràpia. El tractament pot consistir en augmentar l’activitat del dia a dia, corregir pensaments negatius, ajudar a resoldre problemes, o una combinació d’aquestes opcions.

La durada d’aquest tractament és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en set o vuit sessions; d’altres en necessitaran més.

La depressió es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això el tractament serà personalitzat, adaptat a les teves necessitats, i amb confidencialitat total perquè et puguis expressar lliurement.

Amb Psicologia Flexible podràs tractar la depressió amb qualsevol d’aquestes opcions

Opinions de pacients i usuaris

[testimonials]
Llamar al psicólogo de Manresa y BarcelonaWhatsApp al psicólogo de Manresa y BarcelonaEmail al psicólogo de Manresa y Barcelona
Back To Top