Tractar la depressió

Què és la depressió

Tractar la depressió a Manresa - Psicologia Flexible

Tractar la depressió s’ha convertit en una prioritat, en esdevenir un dels problemes pels quals més persones consulten un psicòleg.

La depressió és un conjunt de símptomes del pensament, de les emocions i de la conducta marcats per un estat d’ànim especialment negatiu i per una gran dificultat per gaudir de les activitats (fins i tot d’aquelles que habitualment ens agradarien, com les aficions).

A l’hora de tractar la depressió tenim en compte que no es tracta d’una tristesa, o d’un dia de desànim. Els símptomes de la depressió s’allarguen en el temps i provoquen un malestar molt important. També afecten greument les activitats de la vida diària, de vegades, fins el punt de fer-les impossibles.

Els símptomes de la depressió

Els símptomes més habituals de la depressió es poden classificar així:

  • Símptomes de l’estat d’ànim: Tristesa, irritabilitat, infelicitat, sensació de buit, abatiment o ansietat. Algunes persones diuen que han deixat de tenir sentiments, positius i negatius.
  • Símptomes motivacionals i de la conducta: Apatia (falta de ganes de fer coses), anhedònia (incapacitat per gaudir de coses que produïen plaer abans de la depressió, com les aficions o les trobades amb amics), alentiment de la parla i els moviments, etc.
  • Símptomes del pensament: Deteriorament de la concentració, l’atenció i la memòria, pensaments molt negatius sobre un/a mateix/a i sobre el món, desesperança pel futur, sentiments de culpabilitat, ganes de deixar-ho tot. De vegades també hi ha un desig de morir o de suïcidar-se.
  • Símptomes físics: Insomni o excés de son, alteracions de la gana i del pes (que poden augmentar o disminuir), fatiga, mal de cap, etc.
  • Símptomes socials: Aïllament, pèrdua de l’interès pels altres, etc. De vegades són els altres qui rebutgen la persona amb depressió.

Què guanyaràs en tractar la depressió?

  • Recuperaràs el benestar i la qualitat de vida, i tindràs més ganes de fer coses
  • Tornaràs a la normalitat de la vida quotidiana
  • Aprendràs a tenir una imatge més bona de tu mateix/a i del teu món
  • Rebràs eines i recursos perquè, si la depressió torna, ho puguis solucionar

Com es tracta la depressió

Tractar la depressió a Barcelona - Psicologia Flexible

Qualsevol persona que porti uns quants dies amb una tristesa intensa o amb ganes de plorar que li provoquin un malestar important o que li dificultin la vida diària, es pot beneficiar de l’ajuda d’un psicòleg.

La manera de tractar la depressió depèn de com es manifesta: cada persona viu els símptomes a la seva manera i necessita el seu tractament. Primer fem una avaluació per analitzar el problema i les seves causes i, després, posem en pràctica la teràpia. El tractament pot consistir en augmentar l’activitat del dia a dia, corregir pensaments negatius, ajudar a resoldre problemes, o una combinació d’aquestes opcions.

La durada d’aquest tractament és difícil de predir, perquè depèn de cada persona i de com es veu afectada pel que li passa. Alguns problemes es poden resoldre en tres o quatre sessions; d’altres en necessitaran més.

La depressió es viu de manera molt personal, i no tothom té la mateixa facilitat per explicar com se sent. Per això el tractament ha de ser personalitzat, adaptat a les teves necessitats, i amb plena confidencialitat perquè et puguis expressar lliurement.

Tractar la depressió a Manresa

Per tractar la depressió a Manresa pots venir al despatx de Psicologia Flexible, situat al C/ Alcalde Armengou, 58 (entrada pel C/ Girona). Es necessita cita prèvia: la pots demanar posant-te en contacte amb mi per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o mitjançant el formulari d’aquesta pàgina.

Tractar la depressió a Barcelona

També podem tractar la depressió a Barcelona, al despatx de la Ronda General Mitre, nº 211, 1r 2ª (entre Pl Lesseps i C/ Balmes). Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari d’aquesta pàgina.

Tractar la depressió online

Si la situació ho permet, segons els símptomes i les proves o exercicis adequats per tu, també podem fer les visites online (per videoconferència amb Skype o per email). Aquestes visites permeten més privacitat i més comoditat perquè no cal que et moguis de casa. Així estalvies temps i desplaçaments, i són més econòmiques. Pots demanar la teva visita per telèfon, WhatsApp, correu electrònic, o a través del formulari.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ

Nom (obligatori)

E-mail (obligatori)

Telèfon

Missatge