skip to Main Content

Tractament de l’ansietat a Manresa

L’ansietat és un problema de salut de primer ordre, que afecta moltes persones. Només qui la pateix sap com provoca malestar i dificulta les activitats de la vida diària. Cada persona viu l’ansietat a la seva manera; per tant l’ajuda que rep també ha de ser personalitzada. En aquest article parlarem de les diverses maneres de fer un tractament de l’ansietat a Manresa.

Què és l’ansietat

L’ansietat és la sensació que tenim quan pensem en una situació com una amenaça. Que podria passar alguna cosa que ens fés mal o que podríem rebre una mala notícia. És una sensació desagradable, que es manifesta amb respiració accelerada, suor freda i preocupació.

Encara que sigui desagradable té una funció evolutiva: serveix per mantenir l’atenció en allò que ens espanta per quan aparegui algun detall que ens permeti solucionar-ho. Així deixarà de representar una amenaça.

L’ansietat s’ha de diferenciar de la por. La por és el que tenim quan ens trobem davant d’una situació de perill (per exemple, quan un gos ens borda i ens ensenya les dents). L’ansietat sol ser més moderada i presentar-se amb amenaces futures, com quan esperem una trucada en la que preveiem una mala notícia. També és important distingir entre l’ansietat com a sensació (la preocupació) i com a trastorn (el malestar intens i la interferència amb la vida normal).

Els problemes d’ansietat no s’han de minimitzar. Les persones que en tenen ho passen malament, i encara que els diguin “No et preocupis” o “Ets una exagerada” la sensació no desapareix. L’ansietat és real i les persones que en tenen han de poder demanar ajuda si ho necessiten.

Quins tipus d’ansietat hi ha

Tothom ha tingut ansietat en algun moment de la seva vida, però això no vol dir que hi hagi un trastorn. Quan es té aquesta sensació de tant en tant, sense més complicacions, no fa falta cap tractament. Quan esdevé trastorn pot prendre diverses formes. Les repassem a continuació:

Les fòbies són intenses i davant d’estímuls concrets (animals, avions, veure sang, etc). Es desperten quan som davant d’aquest estímul o quan anticipem que ens el trobarem. Provoquen una reacció d’evitació: intentem escapar de la situació. Amb l’agorafòbia això passa en espais públics: centres comercials, estacions de tren, etc. La persona té por de no rebre ajuda si li passa alguna cosa i per això les evita. La fòbia social es dóna quan evitem el contacte amb altres persones per por de sentir-nos humiliats. Aquest trastorn afecta les relacions socials.

Els atacs de pànic, també anomenats crisis d’ansietat, són situacions d’angoixa molt intensa amb taquicàrdia, tremolors, sensació d’ofec i por de morir o de tenir un infart. L’atac sol durar uns minuts. Quan aquestes crisis són repetides es parla de trastorn per crisis d’ansietat, i sol anar lligat a l’agorafòbia.

L’ansietat generalitzada és un trastorn que dura mesos o anys, amb una por moderada i persistent davant de moltes coses (la feina, una malaltia, etc). Sol provocar tensió muscular, dificultat de concentració i fatiga. El trastorn obsessiu-compulsiu (TOC) és la por mantinguda davant d’una situació per la qual cal fer alguna cosa. Per exemple, amb persones obsessionades per la higiene, que es renten les mans molts cops cada hora.

El trastorn per estrès post-traumàtic es dóna en persones que han viscut (o han presenciat) una situació de perill que amenaçava la seva vida o la d’una altra persona. Es manifesta amb negativa a parlar del tema, espantar-se fàcilment o perdre interès per les coses. De vegades el tenen les dones que han patit una violació o persones que han estat a una guerra o que han viscut una catàstrofe.

Consells bàsics per a reduir l’ansietat

Hi ha un seguit de consells que sempre recomano en el tractament de l’ansietat a Manresa. Si aquest patiment és lleu o dura poc, són suficients. Si hi ha un trastorn pel qual es necessita un tractament específic, aquestes pautes complementen la intervenció.

 • La respiració conscient consisteix en respirar lentament i profundament. Agafant l’aire pel nas, retenint-lo uns segons i expulsant-lo també pel nas. Concentrant-se en la sensació de l’aire entrant (fred) i sortint (calent). Pensar en aquesta sensació fa que no pensem en allò que ens preocupa.
 • La relaxació es practica amb la persona estirada o asseguda a una butaca còmoda. Tancant els ulls i respirant com en l’exercici anterior. Omplint d’aire primer la part baixa del ventre, després la part alta i, finalment, els pulmons. Aleshores cal relaxar cada una de les parts del cos, de baix cap amunt: primer els peus, després les cames i les cuixes, l’abdomen, el tòrax, les mans i braços i, finalment, el coll i el cap. Passem uns minuts notant aquesta relaxació i després ens comencem a moure molt a poc a poc per recuperar l’activitat.
 • La distracció consisteix en pensar en qualsevol cosa que no sigui allò que ens preocupa. El cervell no pot tenir dos pensaments alhora, ni pot estar en blanc. Per això quan no pensem res ens vé al cap el que ens amoïna. Però qualsevol pensament nou que tinguem farà fora el primer i el substituirà. Mentre ens concentrem en una altra cosa (una platja, unes vacances, una cançó, etc), no pensarem en el problema.

Opcions de tractament de l’ansietat a Manresa


Amb Psicologia Flexible el tractament de l’ansietat a Manresa s’adapta a les circumstàncies de cada persona. L’usuari pot escollir el dia, l’hora i el lloc. També negociarem el mètode. Per exemple es pot fer a la consulta (a la Carretera de Vic, 117, 3r 1a.

També podem fer les sessions a domicili. Si no pots o no vols sortir al carrer, jo vaig a casa teva o allà on vulguis. Així t’estalvies desplaçaments i sales d’espera, i et trobes en un entorn conegut.

Psicologia online - Psicologia FlexibleIgualment podem fer el tractament de l’ansietat a Manresa via online: per Skype o per Zoom. Són sistemes de videoconferència des de l’ordinador, tauleta o mòbil i són molt útils per persones que volen mantenir una certa distància, o disposen de poc temps. A més a més resulten més econòmics que les visites presencials.

El tractament de l’agorafòbia només es pot fer de manera presencial al despatx de consulta.

I de quins avantatges gaudiràs amb qualsevol d’aquestes modalitats?

 • Farem el mínim necessari de sessions. No té sentit anar al psicòleg durant mesos sense cap resultat. Si en tens prou amb tres sessions no cal fer-ne més.
 • T’estalvies la llista d’espera i la massificació. I la disponibilitat d’horaris és molt àmplia.

Els preus de les visites per al tractament de l’ansietat a Manresa són aquests:

 • Visita a la consulta: 50,00 euros (1 hora)
 • Visita a domicili: 70,00 euros (1 hora)
 • Visita per Skype o Zoom: 40,00 euros (1 hora)

Si tens qualsevol dubte pots preguntar, sense compromís, per telèfon/Whatsapp (644 29 87 59), per email (info@psicologiaflexible.com), o a través del formulari de contacte.


Moltes gràcies per llegir aquest article! Si vols pots deixar un comentari, i et respondré. I si penses que pot ser útil per algú més, comparteix-lo!

This Post Has 2 Comments

 1. Tinc, molt esporàdicament, alguns símptomes d’agorafòbia que se’m presenten en llocs molt concrets de Manresa. això em fa pensar que potser valdria la pena buscar, dins la mateixa ciutat o als afores, espais on obtenir l’efecte contrari: estats de relaxació i benestar. estic pensant en un de concret.

  1. Hola Montserrat,
   en principi els llocs que poden anar més bé a Manresa són aquells on hi hagi poca gent (i la poca gent que hi hagi sigui coneguda), no gaire transitats, i ben coneguts. Si vols pots compartir en quin lloc estàs pensant.

Comenta...

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back To Top